Suszarki do grzybów

Suszenie pozwala zachować trwałość żywności w sposób naturalny. Dzięki usunięciu z nich wody poprzez odparowanie w produktach nie rozwijają się groźne dla zdrowia bakterie, pleśnie i drożdże. Suszone warzywa i owoce są trwalsze od świeżych odpowiedników, a ponadto dostarczają więcej składników mineralnych i błonnika pokarmowego. Jedyną ich wadą są wysokie ceny. W Sternhoff przygotowaliśmy świetne rozwiązanie, dzięki któremu zaoszczędzisz pieniądze. Proponujemy suszarki do grzybów, które idealnie nadają się też do suszenia owoców i warzyw.

Suszarki do grzybów

Suszarki do grzybów

Jest 2 produktów.

Pokazano 1-2 z 2 pozycji

Aktywne filtry

Suszarka do grzybów – niezbędne urządzenie w każdej kuchni

Suszenie warzyw i owoców to najstarsza metoda konserwowania produktów spożywczych. Zamiast tradycyjnych sposobów, na przykład suszenia na słońcu, lepszym wyborem jest profesjonalna suszarka do grzybów i owoców. Niezwykłą zaletą suszenia jest wyjątkowy smak produktów i niezliczone możliwości wykorzystywania ich podczas przygotowywania rozmaitych posiłków. Na uwagę zasługuje silny aromat suszonych grzybów, owoców i warzyw, a w konsekwencji aromatyczne dania, do których przygotowania zostaną użyte. Warto podkreślić również bogaty skład mineralny – kolejny argument przemawiający za posiadaniem w swojej kuchni profesjonalnej suszarki. Dzięki niej będziesz cieszyć się skarbami lata przez całą zimę. Mowa tu nie tylko o suszonych grzybach, które można dodać do pierogów, zup i kapusty, ale także owocach do aromatycznej i rozgrzewającej herbaty. Suszone owoce to idealny składnik ciast i słodkich wyrobów, a suszone warzywa – wykwintnych obiadów i kolacji na ciepło. Do zalet suszenia grzybów, owoców i warzyw warto zaliczyć nie tylko dużą zawartość składników mineralnych, znakomity smak i aromat. Konserwowane w ten sposób produkty mają długi termin przydatności do spożycia.

Inne zastosowania suszarki do grzybów i owoców

Wbrew pozorom suszarka do grzybów i owoców jest wyjątkowo uniwersalna. Można ususzyć w niej również zioła. Ponadto przyda się do suszenia pestek i orzechów. Miłośnicy pieczenia chleba chętnie wykorzystują to urządzenie jako idealne miejsce do wyrastania chleba. Posłuży Ci ono do suszenia wędlin i ryb. Jak widzisz, wszechstronne zastosowanie suszarki to naprawdę ogromne możliwości jej wykorzystania. Jesteśmy przekonani, że sprzęt, który przygotowaliśmy, spełni Twoje oczekiwania. Oferujemy suszarki o modułowej budowie, dlatego zmieści się w niej wiele produktów, również różnej wielkości, gdyż tacki do suszenia mają regulację wysokości. Niezależnie od tego, jakie produkty będziesz suszyć w suszarce, możesz mieć pewność, że ich kaloryczność, zawartość białka, tłuszczu, węglowodanów, błonnika oraz składników mineralnych pozostanie bez zmian.

Suszenie grzybów w suszarce czy piekarniku?

Suszenie produktów wymaga stałej temperatury i dobrego obiegu powietrza. Nawet w przypadku najlepszych piekarników z termoobiegiem trudno uzyskać tak dobre rezultaty suszenia grzybów, owoców i warzyw, jak w suszarce. Susząc produkty w piekarniku, trzeba je bacznie obserwować i niejednokrotnie przekładać, aby dobrze ususzyły się z każdej strony. Bez wątpienia lepszym rozwiązaniem jest przeznaczona do tego celu suszarka do grzybów zaprojektowana z myślą o jednym zadaniu. W Sternhoff przygotowaliśmy modele o znakomitych parametrach technicznych, łatwe w obsłudze i wszechstronne w zastosowaniu. Mając pod ręką tak praktyczny sprzęt, bez problemu ususzysz w nim każdy potrzebny produkt spożywczy. Satysfakcja będzie większa, zwłaszcza gdy z suszonych grzybów, owoców i warzyw zaczniesz przyrządzać aromatyczne dania, pełne witamin i minerałów. Przygotowaliśmy urządzenia różniące się mocą, co sprawia, że z łatwością można dopasować suszarkę do indywidualnych potrzeb.

Na co zwrócić uwagę, wybierając suszarkę do grzybów i owoców?

Suszarki do grzybów mają różne ceny. Różnią się bowiem pojemnością, mocą i dodatkowymi funkcjami. Najważniejsze jest to, aby urządzenie równomiernie suszyło produkty niezależnie od tego, czy znajdują się one na górze, czy na dole suszarki. Najlepsze modele mają wbudowane mikroprocesory regulujące nawiew i temperaturę. Jeśli poszukujesz sprawdzonego sprzętu, zwróć uwagę na proponowane w tej kategorii urządzenia. Umożliwiają one suszenie różnych produktów, gdyż zostały wyposażone w płynną regulację temperatury w zakresie od 35 do 70 stopni Celsjusza. Równie ważna jest pojemność suszarki podawana w litrach i liczba tacek. Zanim zdecydujesz się na konkretny model, sprawdź, czy jego gabaryty odpowiadają miejscu, w którym będzie stał w Twojej kuchni. Warto także zwrócić uwagę na moc suszarki. Im jest ona wyższa, tym krótszy czas suszenia. Niemniej jednak należy pamiętać, że czas tego procesu uzależniony jest również od wielkości suszonych produktów. Liczy się także jakość wykonania i zastosowanych materiałów, gdyż tylko wysokogatunkowy sprzęt posłuży Ci przez długi czas. W przypadku pytań pozostajemy do twojej dyspozycji!