settings_phone
Zadzwoń do nas
+48 533 760 300
Maszynka do makaronu ciasta 3w1
Maszynka do makaronu ciasta 3w1
Bezpieczne zakupy Szybka dostawa Łatwy zwrot towaru
Skontaktuj się z nami
phoneTelefon: +48 533 760 300
emailEmail: kontakt@sternhoff.pl
Czas dostawy
local_shipping1-3 dni robocze
Maszynka do wyrabiania makaronu stalowa
Maszynka do wyrabiania makaronu i pierożków ravioli wykonana ze stali nierdzewnej.
Maszynka do makaronu
- Bardzo solidna konstrukcja z grubej, polerowanej stali nierdzewnej
- Wałki tnące oraz inne elementy mechaniczne wykonane z utwardzonej stali
- Łatwo się myje oraz czyści
- Stabilna, szeroka podstawa zaopatrzona w duże gumowe nóżki antypoślizgowe
- Bardzo łatwo chodząca korbka
- Łatwa w obsłudze
- Grubość ciasta od 0,3mm do 3mm
- Posiada pokrętło do regulacji 9 różnych grubości ciasta
- Dodatkowe przybory kuchenne w postaci radełka i nożyka
- Korbka do przymocowania maszynki do blatu dodawana do zestawu
Wykonanie najwyższej jakości
Maszynka została wykonana z najwyższej jakości stali nierdzewnej. Jest on wypolerowana dla zachowania maksymalnego poziomu higieny. Wałki tnące oraz elementy mechaniczne zostały dodatkowo utwardzone, aby zapewnić jak najwyższą żywotność maszynki. Sama maszynka jest dosyć ciężka, co w połączeniu z gumowymi nóżkami zapobiega jej przemieszczaniu podczas jej użytkowania. Ponadto posiada specjalny uchwyt, którym można przykręcić maszynkę do blatu.
Duży zakres konfiguracji
Maszynka daje możliwość ustawienia dwóch szerokości ciasta (ok. 2mm oraz ok. 6mm), dzięki czemu stworzysz zarówno cienki makaron w postaci nitek, jak i nieco szersze tasiemki. Dodatkowo można ustawić aż 9 różnych grubości ciasta. Pozwoli to na wyrabianie makaronu takiego, jaki sobie tylko zamarzysz.
Niezwykła funkcjonalność
Maszynka świetnie spełnia swoją rolę do wałkowania ciasta, przygotowując je do dalszej obróbki na makaron lub pierogi. Przy czym z pomocą tego urządzenia tworzenie pierogów stanie się jeszcze prostsze!
Maszynka posiada w zestawie dodatkowy element do przyrządzania pierogów. Do korpusu wystarczy zamontować mocowanie do ravioli oraz sporządzić rozwałkowane ciasto wraz z farszem do wykonania małych pierożków. Wałek o szerokości 10 cm, umożliwia otrzymanie aż trzech pierożków ravioli jednocześnie. Każdy pierożek ma szerokość do 3 cm.
Pomocne przybory kuchenne
W zestawie oprócz korpusu, wykrojnika do makaronu oraz wykrojnika do pierożków, znajduje się również radełko oraz nożyk. Jako jedne z najważniejszych elementów wyposażenia w kuchni, pozwolą na szybkie i wygodne krojenie czy nacinanie ciasta, tworząc przy tym delikatny wzorek. Na radełku zębatki można umieścić na szerokość od 0,6mm do 13cm, co umożliwia dostosowanie szerokości preferowanych pasów ciasta do własnych potrzeb. Trzy zębatki umożliwiają podział ciasta na dwa kawałki jednocześnie. Nożyk natomiast tnie ciasto na szerokość 11 cm. Wszystko po to, by jak najlepiej usprawnić pracę w kuchni.
Skład zestawu:
- Korpus maszynki z wałkami do ciasta
- Wykrojnik do makaronu
- Wykrojnik do pierożków ravioli
- Nożyk do wycinania ciasta
- Radełko
- Zacisk/uchwyt do stołu, blatu
- Korbka
- Instrukcja obsługi
Przepis na ciasto do ravioli:
Składniki:
- 2,5 szklanki mąki pszennej lub pszennej pełnoziarnistej
- 3 jajka
- 4 łyżki wody
- szczypta soli
Do miski lub na stolnicę, za pomocą sitka przesiewamy mąkę. Dodajemy sól, po czym robimy wgłębienie, do którego wbijamy jajka. Dolewamy odrobinę wody i zagniatamy ciasto. Ciasto powinno stać się elastyczne i bez problemu odklejać się od ręki. Gotowe ciasto dzielimy na części i rozwałkowujemy za pomocą maszynki.
Po zamontowaniu dodatkowego wykrojnika, gotowe ciasto układamy od góry między rolkami, delikatnie je zaginając po środku, by wykrojnik łatwo "złapał" ciasto. Następnie na ciasto między rolkami nakładamy farsz, by za pomocą korby po chwili wykonać zlepione pierożki.
Opis
- Kurier
- 5
- OdbiorPocztex
- 2
- KurierP
- 5
- Paczkomat
- 2
Specyficzne kody
Brak recenzji użytkowników.